28 en 29 september vond in het stadhuis van Utrecht een zeer druk bezocht Indigo plaats. Indigo is de jaarlijkse showcase van Dutch Game Garden met de mooiste games van getalenteerde designers. De spellen konden allemaal gespeeld worden en de designers waren aanwezig om uitleg te geven. Wij willen er een paar spellen uitlichten.

Chalo Chalo

Chalo Chalo is een abstract race spel van Richard Boeser (Sparpweed) en Tomasz Kaye (Redshift Media) dat met 4 spelers gespeeld wordt. De bedoeling is om een puntje zo snel mogelijk van de ene kant van het scherm naar een punt aan de andere kant van het scherm te krijgen. Dit gaat over een willekeurig gegeneerde abstracte landschappen waarbij de stip over een vak met een bepaalde kleur sneller of langzamer gaat dan over een vlak met een andere kleur. Inzicht en tactiek is dus vereist. Een elke level steeds veranderende set power-ups maakt het ook moeilijk een snel een goede tactiek te verzinnen. Grafisch een simpel spel, maar ik vond het opvallend leuk om te spelen!

Woven

Woven is een afstudeerproject van Christiaan Ribbens en Patrick Kersten, studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het idee is om te spelen op/met kleding. In de kleding is onder andere ingebouwd bluetoooth, actieve speakers, tril motoren, sensoren en een RGB LED scherm.

Voor dit prototype van een wearable platform hebben de makers het spelconcept SPOOKY ontwikkeld. Gedurende dagelijkse activiteiten vallen allerlei geesten de speler aan. Ben jij aan het werk op kantoor, dan is het spook te verslaan terwijl je achter je bureau zit. Wanneer je sportief bezig bent, moet je het spook op een sportieve manier verslaan. Vervolgens kun je andere spelers pesten door hun kleding te laten spoken.
Echter kan dit platform ook worden ingezet voor dagelijkse activiteiten zoals van afstand de tv bedienen.

Ik vond dit een erg leuk concept.  En hoewel het prototype niet af was en ik me op dit moment nog niet kan voorstellen dat mensen bij een bushalte opeens beginnen te springen of rare bewegingen maken denk ik dat dit in de toekomst toch wel eens kan gaan gebeuren…… Voor meer informatie zie wearablegames.eu

Toki Tori 2

Toki Tori van Two Tribes is mischien wel 1 van de bekendste Nederlandse gametitels. En het lang verwachte deel 2 komt waarschijnlijk later dit jaar uit Dit platform-puzzelspel met het gele kuiken in de hoofdrol is een levende, ademende spelwereld waar je de omgeving en de wezens daarin gebruikt om de puzzels op te lossen. Dit spel wil de nieuwsgierigheid van de speler belonen en kent geen kunstmatige beperkingen als gesloten deuren of onzichtbare muren. Voor meer info zie de site van Two Tribes

Momoga Pinball Adventures

In dit spel Paladin Studios ben je een vliegende eekhoorn die het gevecht aan gaat met  de krachten van het kwaad in Momonga Pinball Adventures. Dit is een flipper spel, maar anders dan normaal.

Zelf heb ik  het spel niet kunnen spelen omdat het te druk was met anderen die wilden spelen. Een flipperspel blijft leuk voor iedereen. En zoals je op onderstaande trailer kan zien is het een leuk spel om een tijdje tussen de verplichtingen in op je iPad te spelen.

 

Tankbusters

Tankbusters – A Touch of War is speciaal gemaakt voor de Samsung SUR40 touch tafel. Met je vingers bestuur je de tanks, terwijl je medespelers je proberen te hinderen door dagelijkse objecten op tafel te zetten zoals kopjes en lepeltjes.

Toen ik aan het spelen was dacht ik eerst dat dit gewoon een moderne versie was van het tank spelletje op de Atari 2600. Ik kreeg pas laat door dat je echte objecten op de tafel kon zetten om de weg af te sluiten.

Erg grappig, met het ontbijt een spelletje spelen en op het moment dat je dreigt te worden beschoten door je tegenstander de pak hagelslag er tussen zetten 🙂

Lost in time

Lost in time gemaakt door Tempeest is een spel die je buiten laat spelen met een iPad en die prachtige filmbeelden en spannende gameplay combineert met een zoektocht door de stad en door de tijd. Met jouzelf én Freek de Jonge in de hoofdrol!

Je ziet prachtige filmbeelden, je speelt behendigheidsspelletjes, je loopt, rent en denkt na om de opdrachten op de juiste wijze te vervullen. Tegelijk leef je mee met de hoofdrolspelers uit het spel en leer je over de plek waar je op dat moment bent. Je speelt de games van Tempeest op een smartphone of tablet.

Ik had geen tijd om dit ook echt uit te proberen, maar het is een leuk idee. Dit zal je steeds meer zien, niet alleen in steden maar ook in bijvoorbeeld musea. Zie deze site voor meer info.

Voor beschrijvingen en afbeeldingen van de andere spellen zie hier.