In december 2011 haalde het team van Zelda Marathon NL binnen 121 uur €5962,68 euro op voor de Nederlandse Hartstichting. Na het succes van het eerste initiatief, is de crew van Zelda Marathon NL terug voor een
tweede editie. Het zevental gamers zal zich vanaf 24 oktober 2012 opnieuw inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nederlandse Hartstichting, onder het motto ‘Gamen met je hart’.

De Zelda Marathon is bedoeld als inzamelactie. Middels een camera in de huiskamer waar de zeven gamers zullen spelen zijn de gamers gedurende het hele evenement live te volgen. De livestream waarop dit allemaal te zien is zal onder andere geplaatst worden op www.zeldamarathon.nl. Tijdens de marathon zullen de zeven gamers volgers oproepen om geld te doneren voor de Nederlandse Hartstichting. Er wordt nauwkeurig bijgehouden wie hoeveel heeft gedoneerd en hoeveel er al in totaal is opgehaald. De gamers proberen door middel van interactie de community er zoveel mogelijk bij te betrekken. Hiervoor houdt het team de chat en social media kanalen in de gaten, maar ook zullen er bijvoorbeeld diverse winacties klaar staan voor onze donateurs.

Help mee!
Tijdens de marathon kunt u de gamers volgen via live streams op de website www.zeldamarathon.nl. Op deze website kunnen mensen te zijner tijd donaties doen om het project te ondersteunen. U kunt op de hoogte blijven van dit initiatief via twitter en facebook.