20 jaar geleden, op 5 mei 1992, bracht Apogee Software het door ID Software gemaakte PC spel  Wolfenstein 3D uit. Ter ere hiervan kan op de website van Bethesta Softworks de eerste 3 episodes uit dit spel gratis in de browser worden gespeeld.

 

 

Wolfenstein 3D was 1 van de eerste first-person shooters waarbij door de ogen van het personage gespeeld wordt.

Het spel gaat over  William B.J. Blazkowicz, een geallieerde spion die gevangen genomen is en wordt opgesloten in Kasteel Wolfenstein. De bedoeling is om uit het kasteel te ontsnappen. Hiervoor moet je door een wirwar van gangen waar hij nazi soldaten als vijanden tegen komt. Elke episode wordt afgesloten door een eindbaas die verslagen moet worden. 1 van de eindbazen is Adolf Hitler.

Het spel was omstreden door het geweld, maar vooral door de nazi symbolen in het spel. In Duitsland werd het spel om die reden dan ook verboden.

Medebedenker en programmeur van Wolfenstein 3D, John Carmack,  heeft een fimpje over Wolfestein 3D on-line gezet.