Site in de Spotlight is een nieuwe rubriek waarin we site zullen bespreken die iets met retro computers en/of games te maken heeft en die in onze ogen door elke Retro Computer & games liefhebber bij de favorieten gezet moet worden. We trappen af met de site beforemario.

Beforemario is een Engelstalige  site van de de Nederlander Erik Voskuil dat gaat over alles wat Nintendo heeft uitgebracht toen het nog iet bekende was van hun spelcomputers. Al voordat Mario, het bekende  icoon van Nintendo bestond maakte Nintendo al speelgoed en spelletjes. De site beschrijft dan ook items als de speelkaarten die Nintendo vanaf de oprichting in 1889 maakte, het (soms vreemde) speelgoed en de TV games.

Door de mooie foto’s (van items uit Erik’s prive collectie), de extra afbeeldingen van bijbehorende handleidingen en advertenties, de achtergrond informatie en de regelmatige updates is het een mooie site om een paar uur in het verleden van Nintendo gedompeld te zijn en in de toekomst vaak naar terug te komen.