MSX Computer Magazine was vanaf 1985 het lijfblad voor de Nederlandse liefhebbers van MSX computers – en nu zijn alle uitgaven vrij toegankelijk op de website  www.msxcomputermagazine.nl

MSX Computer Magazine en zijn opvolger MSX Computer & Club Magazine verschenen tussen 1985 en 1997. Door de ongekende populariteit van de MSX-thuiscomputer hadden deze bladen indrukwekkende aantallen abonnees en liep ook de verkoop van losse nummers als een trein. Op het hoogtepunt bedroeg de oplage rond de 40.000 exemplaren, waarmee MCM toen qua aantallen de tweede titel in Nederland en België was. Voor veel mensen was dit de eerste kennismaking met het fenomeen computer.

In totaal zijn er in de vier jaar dat het systeem op de markt was zo’n 250.000 MSX’jes verkocht in Nederland. Veel mensen hebben goede herinneringen aan die tijd – en aan MSX Computer Magazine. Helaas hebben de meeste abonnees de tijdschriften uit die tijd niet bewaard. Daarnaast is er in Nederland nog een kleine maar fanatieke groep hobbyisten, die deze tijdschriften nog steeds als bron van informatie ziet. Wereldwijd zijn er nog altijd vele duizenden actief bezig met deze thuiscomputer.

Dit leidde ertoe dat MSX Computer Magazine alle negentig verschenen uitgaven heeft gedigitaliseerd en online beschikbaar stelt. Het MCM online archief is nu voor iedereen toegankelijk.

Natuurlijk hebben de initiatiefnemers hun uiterste best gedaan iedereen die aan de negentig bladen heeft bijgedragen te benaderen. Iedereen die achterhaald is, heeft toestemming gegeven voor online hergebruik. Vandaar dat nu alle uitgaven integraal in pdf-formaat beschikbaar zijn.

De lancering van het MCM online archief vond zaterdag 21 januari plaats, tijdens de MSX Beurs Nijmegen. Het MSX Computer Magazine online archief is een initiatief van een drietal voormalige redacteuren: Hayo Rubingh, Robbert Wethmar en Wammes Witkop,  met als sponsor het maandblad PC-Active, ooit zusterblad van MSX Computer Magazine. Alle bladen zijn toegeleverd door Bas Kornalijnslijper