Ik kwam per toeval op een site met een artikel over Video Game  Grading. In eerste instantie dacht ik dat het ging over de zeldzaamheid toekennen aan spellen zoals je vaak ziet op retro game site’s. Maar het ging om iets anders.

Je stuurt een spel in naar bijvoorbeeld de zelf uitgeroepen ‘Video Game Authority’  en tegen betaling krijg je je spel terug in een mooie box met een ‘officiële ‘ sticker van de Video Game Authority met hoe ze het item hebben beoordeeld.

De kosten om dit te doen zijn behoorlijk. Maar volgens de site zal je je items veel sneller en voor hogere prijzen verkopen. Als je je de ebay veilingen volgt dan lijkt dat ook te kloppen (als tenminste alles eerlijk gaat) zoals je bijvoorbeeld bij deze veilingen kan zien:
Uncharted voor PS3 (Sealed) 450 dollar
Mario Kart voor WII (Sealed) 350 dollar

Ter vergelijking deze ‘normale’ Mario Kart voor de WII (Sealed) die voor bieden van af 29.95 dollar staat met geen bieders momenteel.

Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar naar mijn mening heeft het niets meer met de liefde voor games en het verzamelen te maken en is het alleen puur geldklopperij…..

Ook een mening over Vido Game Grading? Geef dan een reactie bij dit artikel.
Geregistreerde en ingelogde leden kunnen ook hun reactie geven in dit forum bericht