Manhunt 2

Volgens een brief die minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) vandaag aan de tweede kamer heeft geschreven zal de verkoop van extreem gewelddadige games wordt verboden als de branche er niet in slaagt de games uit handen te houden van te jonge spelers.

Natuurlijk wordt er weer op gewezen dat geweld een grote invloed op spelers heeft, groter dan films en dat spelletjes er steeds echter uit beginnen te zien is blijkbaar ook een argument. Echter is maar de vraag hoever deze bewering waar is. Diverse onderzoeken (overigens vaak gefinancierd door belangenorganisatie’s) spreken elkaar tegen. Gemeten agressiviteit na het spelen van gewelddadige games bleek na enkele minuten al te zijn verdwenen. Bovendien moet een spel (net zoals een boek, film, Toneelstuk, voetbalwedstrijd etc.) invloed op je hebben, anders is het toch geen entertainment?

Een  verbod op gewelddadige films zal buiten een eventueel verbod vallen en hij beperkt zich tot games omdat “een verbod  dan op minder weerstand zal stuiten”. Als er minder weerstand is kan je dus regels maken, of ze zinnig zijn doet niet ter zake.

Maar het gekste is nog dat als winkeliers er niet voor zorgen dat kinderen geen geweldadige spellen kunnen kopen. ER dan door de spellenmaker geen gewelddadige spellen meer mogen worden verkocht. En dus iedereen ouder dan 18 (dat toch een groter deel is dan onder de 18) deze spellen niet mag spelen. Een rare redenatie…

Ik wordt een beetje agressief van de politiek. Als ze daar niet snel iets aan doen moet de politiek worden afgeschaft!